Marshall Road

Share

Details

Location Marshall Road, Cambridge Main
Contractor
Mark Winter
Size 150m2 Client Private Year 2015-2016

Project Description

This project involved the conversion of a former workshop, situated within a Victorian terrace, into a three bedroom dwelling. Our client bought the site with the benefit of planning consent (obtained by Haysom Ward Miller) and we were appointed to complete the detailed design and construction drawings. As the existing two storey building occupied the whole of the site, an internal courtyard was created in order to admit light to the ground floor dining/kitchen area. At first floor level, some of the structure was removed to create a terrace with louvered screens provided to prevent overlooking. A steel frame was built inside the existing building to strengthen the structure. All the existing external walls were retained apart from the façade which was rebuilt. This project is a good example of how a house can be planned without a traditional garden.